Orgel i Skön

Ann-Kristin Färnström ger flera orgelkonserter per termin. De är alltid värda ett besök. Nu var det dags igen. Hon inledde med Bachs preludium i ess dur. Avslutade med fugan. Fäbodpsalm, Grieg, Rheinsberger, Flor Peters och egen improvisation däremellan.

Jag har länge sett fram mot att spela in orgel. Det är speciellt. Sköns kyrkas orgel är inte den största i stan, men väl värd att ta in. Särskilt med Ann-Kristin vid spelbordet. Jag provade lite ny teknik också. Nu kom stora stativet fram. Kanske sex meter ut från orgeln, några meter utanför läktaren. Drygt sex meter upp och ca sex kilo singel som ankare åt svajmasten. I höjd strax under huvudverket satt två AKG C480 med CK62 omni kapslar riktade mot orgeln. Åtskilda av en Jecklin disc. Sedan ett par i andra ändan av kyrkan som tjänade att ta in talet och rummet om mer rum skulle behövas.

Bachs preludium i ess dur var bröllopsmarch åt Kerstin och mig för 30 år sedan. I den kyrkan och på den orgeln till och med. Så det var extra kul att få spela in och en glad överaskning.

Det här inlägget postades i musik, orgel, programverkstaden. Bokmärk permalänken.