Så är en dag framliden

Hans Kennemark och Alf Hambe har skrivit ett requiem i folkton. Bengt Åberg har som del av projektet målat en tavla. Allt beställt av Musik i Västernorrland. ”Så är en dag framliden” uruppfördes i GA-kyrkan ledda av Staffan Lindroth. Hans själv sjöng, spelade fiol, altfiol och gitarr. Ulrika Bodén sjöng också. Musiker var Göran Månson – flöjt, Greger Siljebo – fiol, Backa-Hans Eriksson – bas, Stefan Wingefors – piano, Otto Ratz – orgel, Michael Andersson – slagverk och en kör på 22 hopsatt av några tillresta från Stockholm, organister, kantorer och musiker från trakten och så jag… Det är en fantastisk upplevelse att få sjunga i ett sådant sällskap. Mycket folk i kyrkan trots den sena tiden. Det är körledarkonvent i stan så det är också lite extra att ha hundratals körledare framför sig. Bilden från gårdagens rep.

Det här inlägget postades i musik. Bokmärk permalänken.