Dalarnas körfestival

Falun 22-25 maj 2008. Vi är körlösa för stunden, men det hindrar inte att vi kan åka på körfestival. Vi åkte dit med en mycket liten kör. Hade vi fått dit en alt och en tenor så hade det blivit fyrstämmigt. Nu var det bara Kerstin och jag. Det gick bra ändå. Inledningskonsert i Kristine kyrka. Där var workshops med Stefan Parkman, Gunnar Eriksson, Åse Hagerman och Anci Hjulström. Körmarathon med massor av körer i Stora Kopparbergs kyrka på fredag kväll. Rep och konsert i Faluregementets X-huset med 500 sångare och bl.a. Förklädd Gud ledd av Stefan Parkman. Läs vad Dalademokraten skriver om detta. Sedan såklart fest med alla. Slutligen högmässor på söndagen. I Stora Kopparbergs kyrka musicerade Gunnar Eriksson enligt de idéer han lärt ut i sin workshop med sköna klangmattor och lek med melodier. Nu med en liten instrumentalgrupp, piano, gitarr, sax, bas och så klart kör. Vi hann även höra slutet från Kristine kyrka. Arrangörer var Falu Kammarkör med Tony Margeta och Clara Heinemann i spetsen. Se www.falukammarkor.com

Följ dagarna i Falun: – bilder (uppdaterat 27 maj)

Vi har varit på körfestivaler tidigare. Läs här om våra äventyr i Sligo på Irland – Sligo körfestival.

Det här inlägget postades i bilder, musik, musikbilder. Bokmärk permalänken.