Haydn och Vivaldi

En sorts reunion. Skönskören innehöll i kväll en hel hög med motettkörskompisar från förr. Nästan som hemma igen. Stefan och Per-Olof från Liden. Fredrik från Benjamins kör och överallt. Thomas och så hela Skönskören förstås som ju var värdar.

Haydns Missa brevis St Joannis de Deo och Vivaldis Gloria. Lena Moen sjöng sopran och Ann-Kristin Färnström gjorde allt. Hon leder kören, dirigerade, sjöng sopran i duetten, sjöng altsolist, spelade orgel i Vivaldis allegro, spelade piano till Eccles largo där Anita Björken var solist med sin altfiol och kompade Lena Moen i hennes solostycke – ja, allt. I de stora körstyckena spelade Anders Pettersson orgel. Vi hade även en fin orkester till vår hjälp i både Haydn och Vivaldi.

Det här inlägget postades i musik. Bokmärk permalänken.