Konsert med Tallinn Baroque

Tallinn Baroque gästade Sundsvall GA i kväll. Kerstin tog bilder – här

Det är inte första gången de spelat här. Senast i november förra året gjorde de hela Händels Messias i GA och Själevads kyrka. Vi sjöng då i kören och fick kontakt med orkestermedlemmarna. Mycket lyckat då och mycket lyckat i kväll.

Kvällens medverkande: Raivo Tarum – barocktrumpet och sinka; Raivos fru Imbi Tarum – cembalo och orgel; Uku Joller – bas; Tönu Jöesaar – barockcello, viola da gamba, fiddel.

Raivo presenterade programmet i ett mail för någon vecka sedan:-”There are four of us, bass, cembalo, organ, fidel viola da gamba, cello and cornetto, barogue trumpet. The program is one hour and consists of Cipriano da Rore, Cima, Viadana, Angerio, Phicci, Storace, Hume, Buxtehude, Gabrielli, Telemann.” … ”there are three solo pieces: Storace for cembalo, Hume for viola da gamba and Gabrielli for cello”

Konserten spelades in och vi får se vad det blir av det… Spot med AKG C480 (omni) på cembalo. Spot på cello delat med bassoliten Uku Joller. Stereopar (ortf) Pearl DC-96 på hela gruppen. Första genomlyssningen låter bra.

Vi lägger ut mer om konserten senare… Först ska jag lyssna igenom inspelningen. Sedan ska den mixas ner till stereo. När Tallinn Baroque lyssnat och valt kommer det ett par utdrag här…

Det här inlägget postades i musik, musikbilder, programverkstaden. Bokmärk permalänken.