En Svensk Markuspassion
Bilder.

Fredrik Sixten, domkyrkoorganist i Härnösand, har i helgen låtit uppföra sin Markuspassion i Sundsvall GA och Domkyrkan i Härnösand med två små körer, stråkkvartett, fagott, oboe, Fredrik Sixten själv vid kororgeln, sopranevangelist och bassolist plus solister ur kören.

Huvudkören var en dubbelkvartett och diskantkören som sjöng i öppnings- och slutkörerna består av sex kvinnor ur domkyrkokören. Bland dem Karin Marklund och Ylva Widgren. Dirigent är Ragnar Bohlin, organist i Maria kyrka, Stockholm. Båda framförandena spelades in och vi får se vad det blir av det. Fredrik Sixten var särskilt angelägen om texten. Hur det lyckats i två så akustiskt livliga rum återstår att se… Lördagens kuriosa ligger i att Ragnars far, Folke Bohlin gästade GA för några år sedan med Schützsällskapet och på den konserten, som leddes av Bosse Ivarson, stod han bredvid mig i basstämman.

Förutom Markuspassionen framförde Weberkvartetten sista satsen ur Stenhammars Kvartett nr 4 i a-moll op.25.

Det här inlägget postades i bilder, musik, musikbilder, programverkstaden. Bokmärk permalänken.