Marianna Karo 1949-2008

Idag hölls begravningsgudstjänst för Marianna. Det blev en fin högtid i GA-kyrkan som var fylld av familj, släkt, vänner och arbetskamrater. Sundsvalls Motettkör sjöng under ledning av Ann-Kristin Färnström. Otto Ratz spelade orgel. Det blev en gudstjänst i musikens tecken. Otto inledde med stilla improvisationsmusik under tiden gästerna kom in. Han spelade sedan Händels Largo. Kören fortsatte med Händel och ”Dagen är nära”. I gudstjänsten sjöngs psaltarpsalmen av kören – Ps 23, Herren är min Herde och ”Fader vår” i Bosses egen tonsättning. Under avskedet improviserade Otto åter över teman ur flera psalmer efter att ha börjat med ett Bachstycke. Postludium blev sista satsen ur Duruflés requiem – In Paradisum med Otto vid orgeln och kören.

Den röda kistan pryddes av en huvudkrans och var omgiven av blomarrangemang och ljus. Enkelt och mycket vackert.

Efter gudstjänsten samlades vi i Kyrkans hus till minnesstund där kören åter sjöng fyra sånger som vi starkt förknippar med Marianna.

Det här inlägget postades i Sundsvalls Motettkör. Bokmärk permalänken.