Gloria x 2 i Arnäs

Fullsatt i kyrkan blev det när Sven Edsfors – organist i Arnäs kyrka – samlade kören Gaudete, Cantuskören och Örnsköldsviks Motettkör för att göra Vivaldis Gloria i Arnäs kyrka. Till körerna kommer dessutom stråkorkester och solister, Emma Rönnlund (sopran – röd sjal), Helena Novikova (sopran – gul sjal) och Margrét Brynjarsdóttir (mezzosopran – vit sjal), oboesolist var Anna-Maria Wedman. Niklas Jansson på cembalo skymtar i bakgrunden. Nu har vi hunnit med tre uppsättningar av Vivaldis Gloria på ett år och det är kul att se hur mycket man kan variera tolkningarna. Vi sjöng på de andra två, men här var det bara inspelning för oss. Stycket tar ca en halvtimme så det fanns mer på programmet. Emma Rönnlund sjöng Händels Gloria. Markus Asplund och Sara Ekwall – t.v. ovan – på piccolatrumpeter gjorde Händels trumpetkonsert i C-Dur för två trumpeter. Sven påminde om att jag redan spelat in Händels Gloria tidigare med Benjamin Åberg och hans syster Petra – se Händel kammarmusik. Inte nog med det, Benjamins mor fanns på plats och lyssnade så vi fick på så sätt knyta ihop de två tolkningarna av Händels 2001 återupptäckta Gloria. Se även Vivaldi Gloria. Emma är sångpedagog från musikhögskolan i Piteå. Helena och Margrét är två av hennes elever.

[090408] Läs här vad Örnsköldsviks Allehanda skrev: Strålande barockkonsert i Arnäs

Det här inlägget postades i musik, programverkstaden. Bokmärk permalänken.