Stilla veckan

Påsken är en intensiv tid i kyrkomusikens värld. För ett par dagar sedan Arnäs kyrka och idag Sköns kyrka. I Sköns kyrka hölls konsert på onsdagen i stilla veckan. Ann-Kristin Färnström ledde Sköns damkör i ett flertal stycken och avslutade med Pergolesis Stabat Mater. Ett vackert stycke med kör och solist inslag. Kvällens sopransolist var en ny bekantskap Christina Larsson, från Sundsvall men boende i Stockholm enligt uppgift. En vacker röst trots att hon igår inte kunde ta en ton pga förkylning! Ann-Kristin sjöng de härliga altpartierna. Marie Ottosson ackompanjerade på orgel och spelade även ett eget stycke av Elfrida André. Allt mycket bra! Allt dokumenterades.

Den 19 april kan vi åter lyssna på Ann-Kristins orgel i Sköns kyrka och Maries i Njurunda kyrka.

Det här inlägget postades i musik, orgel, programverkstaden. Bokmärk permalänken.