Bengt Hallberg, Bengan Janson och Georg Riedel

Vi visste att Bengt Hallberg var gäst i år när Bengan Janson för åttonde året hade ”Bengans scen” på Klockargårdern i Tällberg. Det visade sig att han i år även hade en hemlig gäst – Georg Riedel. Det kunde inte bli bättre! Bengan började med lite Stefan Demertvisor.

När Bengt Hallberg kom in berättade han att den som lett in honom till den ”Rytmiska musiken – Jazz” var Charlie Norman, och då med Boogie Woogie. Så det var så han började, med en Boogoe Woogie. Han må ha passerat 80 med marginal, men händerna flyger fram över tangenterna och det med en alldeles egen stil.

Snart nog kom den hemliga gästen – Georg Riedel – in med sin bas. Han öppnade med sin ”fattig bonddräng” i bearbetad och fulländad solojazzbasversion. Sen hade de bara roligt på scen och och varje nummer överträffade föregående. 90 minuter försvann på ett ögonblick och 10 minuter extranummer därtill. Det var Bengans scen och han var precis så bra som han kan vara. men här fick han släppa fram två av musikens största mästare – Bengt Hallberg och Georg Riedel i toppform. Tårar rann av hänförelse och utan att särskilt peka ut Kerstin så fanns de som tjöt av skratt av de fantastiska musikaliska skämten på scen.

Detta är världsklass!

Det här inlägget postades i musik. Bokmärk permalänken.