Gud är nära – Högmässa i TV

Yamandú Pontvik bad Kerstin och mig att vara med när GA spelar in Yamandús mässa som ska sändas senare i höst som högmässa i TV. Här deltar kyrkans alla körer, en grupp med musiker – nyckelharpa, gitarrer, bas, flöjter och slagverk och en solist som vi sjungit med tidigare – Nina Åkerblom Nielsen och två dansare – Kerstin Meurling och Hector Oviedo. Som i tidigare verk av Yamandú finns ett multikulturellt tema. I denna mässa är inslagen kanske tydligare än i Mångfaldsmässan vi sjungit tidigare. Det är latinamerikanskt och svensk folkmusik. Blandat och ställd mot varandra – Det är bra musik! Det är kul!

Denna mässa kommer att sändas i hela Norden och det är extra kul. Det blir 11 sep. Ärkebiskop Anders Wejryd deltog och predikade.

Det är även kul att vara tillbaka i GA-kyrkan där vi sjungit så mycket. Vi fortsätter på lördag med inspelning av nästa högmässa – stay tuned…

Det här inlägget postades i musik. Bokmärk permalänken.